Tuomas Grannaksen musiikkiblogi

Musiikkiarvosteluita ja muuta soivaan kulttuuriin liittyvää

Kuka olen?

Nimeni on, kuten sivun yläosan valtavasta otsikosta saattoi ilmetäkin, Tuomas Grannas. Opiskelen Turun yliopistossa musiikkitiedettä, mutta olen kotoisin Espoosta.

Olen vuosimallia -99, ja olen täällä tänään kertomassa kaikille mielipiteitäni kuuntelemastani musiikista. Makuasioistahan kannattaa nimenomaan kiistellä, ja jos maailmassa on jotakin, mikä kaikkia ihmisiä palavasti kiinnostaa, se on tietenkin parikymppisen pojanklopin näkemykset musiikista.

Haluaisin yliopistosta valmistuttuani työskennellä toimittajana erityisesti musiikkiin ja kulttuuriin liittyvien aihealueiden parissa. Tämä blogi siis toimiikin sekä paikkana vuodattaa näkemyksiäni musiikista että eräänlaisena kirjoitusportfolionakin.

Musiikkimakuni on todella laaja. Ehkä se on klisee, mutta kuuntelen kyllä oikeasti lähes kaikkea. Rajan vedän harsh noiseen, hardstyleen, oopperamusiikkiin, sekä k- ja j-poppiin. Kyllä minä siis noitakin saatan kuunnella, mutta niistä tykkääminen onkin sitten ihan eri juttu. Kaikkea pitää toki maistaa, ilman tietoa ei saa tuomita.

Genret joita kuuntelen eniten, ja joista siis tiedänkin eniten, ovat rap, drum’n’bass, Kalifornian Palm Desertin rock-skene (“desert rock”), metalli, pop, ja sekalainen painavempi bassomusiikki (trap, dubstep yms.) Edellämainittujen genrejen tuotoksia arvostelen siis eniten. Voi myös olla, että sekaan eksyy ajoittain pohdintaa esimerkiksi ambient-musiikista, tai jostain muusta harvemmin kuuntelemastani genrestä, josta satun löytämään jotain kirjoittamisen arvoista.

(Musiikki)tieteellisestä näkökulmasta suurimmat kiinnostuksenkohteeni ovat musiikkiin liittyvä genreteoria, alueellisten musiikkiyhteisöjen synty ja piirteet, ja musiikin kategorisointi sekä musiikillisten että ulkomusiikillisten piirteiden perusteella. Arvosteluiden ohella kirjoittelen siis tänne todennäköisesti ajoittain myös ajatuksiani yllämainitsemistani aiheista yksittäisiä musiikkiteoksia laajemmista näkökulmista.

Vapaa-ajallani pelailen videopelejä, kuuntelen (yllättäen) helvetisti musiikkia, podcasteja ja audiokirjoja, ja seurailen jenkkikoriksen tapahtumia.

Ei kai muuta tällä kertaa.