Tumpin Musiikkiblogi

Kirjoitan musiikista - lähetä kuunneltavaa!

Kuka olen?

Nimeni on, kuten sivun yläosan valtavasta otsikosta saattoi ilmetäkin, Tuomas Grannas. Olen paljasjalkainen espoolainen, tänne teknologiakaupunkiin diplomi-insinöörien sekaan soluttautunut Turun yliopistosta valmistunut musiikkitieteen maisteri.

Olen vuosimallia -99, ja olen täällä tänään kertomassa kaikille mielipiteitäni kuuntelemastani musiikista. Makuasioistahan kannattaa nimenomaan kiistellä, ja jos maailmassa on jotakin, mikä kaikkia ihmisiä palavasti kiinnostaa, se on tietenkin parikymppisen pojanklopin näkemykset musiikista.

Musiikkimakuni on laaja. Ehkä se on klisee, mutta kuuntelen kyllä oikeasti lähes kaikkea. Rajan vedän harsh noiseen, hardstyleen, oopperamusiikkiin, sekä k- ja j-poppiin. Kyllä minä siis noitakin saatan kuunnella, mutta niistä tykkääminen onkin sitten ihan eri juttu. Kaikkea pitää toki maistaa, ilman tietoa ei saa tuomita.

Genret joita kuuntelen eniten, ja joista siis tiedänkin eniten, ovat rap, drum’n’bass, Kalifornian Palm Desertin rock-skene (“desert rock”), metalli, pop, ja sekalainen painavempi bassomusiikki (trap, dubstep yms.) Edellämainittujen genrejen tuotoksia arvostelen siis eniten. Voi myös olla, että sekaan eksyy ajoittain pohdintaa esimerkiksi ambient-musiikista, tai jostain muusta harvemmin kuuntelemastani genrestä, josta satun löytämään jotain kirjoittamisen arvoista.

Vapaa-ajallani pelailen videopelejä, kuuntelen (yllättäen) helvetisti musiikkia, podcasteja ja audiokirjoja, ja seurailen jenkkikoriksen tapahtumia.

Ei kai muuta tällä kertaa.