Listaan vuonna 2019 julkaistut drum and bass-albumit, joista pidin itse eniten. En listaa albumeita parhausjärjestyksessä.

London Elektricity – Building Better Worlds

Yksi London Elektricityn uran parhaista tuotoksista, eli taattua liquid funk-laatua höystettynä erinomaisilla vokalisteilla. Albumilla oli myös mukava kuulla pitkästä aikaa yksi London Elektricityn uran vanhoista tutuista, merkkipaalukappaleilta kuten Elektricity Will Keep Me Warm ja Just One Second tuttu Elsa Esmeralda. Levyn kohokohdat ovat kappaleet Final View From The Rooftops, Build A Better World, Lonely Sirens, Time To Think, I Wish You Could See It Too ja Empty Seat At The Table.

Makoto – Tomodachi Sessions

Japanilaisen Makoton toinen albumi Hospital Recordsin kanssa solmitun levytyssopimuksen kanssa on kokoelma erinomaisia liquid-kollaboraatioita todella taitavan artistikavalkadin kanssa. Oli mahtavaa kuulla Makoton palanneeb studioon hänen vuoden 2017 Salvation-albumiltaan tutun vokalistin Karina Ramagen kanssa. Heidän yhdessä tekemänsä kappale Shine On Through on tälläkin albumilla parhaiden joukossa, kuten myös kappaleet Kosa, The Encounter, Show Me How You Feel, Liberta, ja Nexus.

Hugh Hardie – Shadows & Silhouettes

Hugh Hardie ei kärsi ns. sophomore slumpista vuoden 2017 Colourspace-albuminsa jälkeen, vaan toimittaa kolmentoista biisin annoksen koko genren sulavimpaa liquidia. Tätä albumia kuunnellessaan voi helposti kuvitella olevansa Etu-Töölöläisessä kattohuoneistossa silmät merelle päin, lasi punaviiniä kädessään ja kalliin, mutta ei kuitenkaan mauttoman urheiluauton avaimet taskussaan. Kohokohdat ovat Evening Red, Cold Touch, Endless ja A Deeper Blue.

Kings Of The Rollers – Kings Of The Rollers

Serumin, Voltagen ja Bladerunnerin muodostaman kolmikon eli Kings Of The Rollersien debyyttiprojekti jysähtää kuin kymmenen kilon leka päähän. Albumi on täynnä toinen toistaan tarttuvampia kappaleita, joista on liquid kaukana, mutta jotka osuvat klubin joka kulmaan. Kohokohdat ovat Zulu, M-O-V-E, Guitar Track, You Got Me, ja Timebomb.

Chase & Status – RTRN II JUNGLE

Chase & Status tekevät todellakin paluun viidakkoon näyttävällä jungle-projektillaan. Mukaan on värvätty joukko erittäin osuvia vokalisteja, joista eniten ilahdutti legendaarisen General Levy:n paluu. Oli mahtavaa kuulla pitkästä aikaa kunnon jungle-albumi. Kohokohdat olivat Heater, Murder Music, Program, Cool N Crisp, Burning ja Retreat2018.